Az LG 2023-as OLED tévéi a felhasználói élményt és az otthoni szórakozást is új szintre emelik

Az LG 2023-as OLED tévéi a felhasználói élményt és az otthoni szórakozást is új szintre emelik

Az LG Electronics (LG) a 2023-as CES bemutatón szemlélteti új tévékínálatát, amelyiknek élén a korábbi legfejlettebb OLED sorozat áll. A társaság legfrissebb OLED televíziói az önálló fénykibocsátásra képes pixelek által garantált prémium képminőséggel, kimagasló képfeldolgozási technológiákkal és minden eddiginél több nagy tudású funkcióval, ezenkívül az LG webOS okostévé-platformjának modernizált verziójával érkeznek – mindezzel mindazonáltal olyan házimozi-élményt adnak, amelyre csak az LG OLED masinái képesek.

Az LG egy évtizede mutatta be a Föld első nagyképernyős OLED televízióját, és attól kezdve is vezető szerepet tölt be a prémium televíziók piacán. A cég élvonalbeli OLED tévéit – amelyek az évek alatt szüntelen fejlődtek, egyre nagyobb vásárlói értéket kínálva – 11 egymást követő évben ismerték el a CES innovációs díjával. Az LG OLED rendkívüli képminőségéről ismert: az élénk, korrekt színek és a nagyszerű fekete közösen végtelen kontrasztarányt produkál, aminek betudhatóan a képek páratlanul valósághűen jelennek meg a képernyőkön.

Ráadásul, hogy az LG önálló fénykibocsátásra képes pixelei csodálatos nézői élményt garantálnak, az OLED modern műszaki megoldás lehetővé tette, hogy a cég ezelőtt soha nem látott, szédületes formatervezésű televíziókat alkosson meg – például olyan piaci újdonságokat, mint a feltekerhető LG SIGNATURE OLED R vagy az állítható íveltségű LG OLED Flex. A 2023-as CES innovációs díjaiból az LG OLED Flex kettőt is kiérdemelt, köztük a gaming kategória legjobb innovációjának járó elismerést is.

Az LG 2023-as OLED-kínálatának élén a legmodernebb Z3, G3 és C3 OLED evo sorozatú tévék állnak. Ezek a korszerűsített, új modellek nagyobb fényerőt és színhűséget, mitöbb szédületes tisztaságot és részletességet ajánlanak az LG OLED evo modern műszaki megoldás precizitásának és teljesítményének, ezenkívül a korszerű, 6. generációs α9 mesterségesintelligencia-processzornak betudhatóan.

A legfrissebb Alpha sorozatú processzor az LG legkifinomultabb mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence, AI) alapú mélytanulási (Deep Learning) technológiáját használja a rendkívüli kép- és hangminőség megteremtéséhez. A modern televíziókba épített AI Picture Pro modern műszaki megoldás még fejlettebb felskálázással teszi tisztává az alacsonyabb minőségű tartalmakat, illetve jobb dinamikus színtérképezést ajánl, amely olyan támogatást kínál, hogy az összes képkocka mélysége és részletessége példásan kirajzolódjon. Az AI Picture Pro egy olyan képfeldolgozási modern műszaki megoldást is integrál, amely érzékeli és finomítja a képen szereplő kardinális elemeket, példaként az emberek arcát, ezzel mindazonáltal élethűbb HDR-minőséget hoz létre. A képmegjelenítés finomhangolásán túl a 6. generációs α9 AI Processzor az LG AI Sound Pro technológjájáért is felel: a tévékbe épített hangszórórendszer virtuális 9.1. 2-es térhatású hangzást biztosít, melynek hála a nézők teljesen elmerülhetnek a képernyőn zajló eseményekben.

Az ez évi OLED evo G3 sorozatba épített másik tetemes fejlesztés az LG Brightness Booster Max technológiája, amely korszerű fényvezérlő rendszerrel és fényerősség-fokozó algoritmusokkal növeli a fényerőt, akár 70 százalékkal A modern műszaki megoldás a fényerőt pixelenként méri fel és szabályozza, ezáltal a képmegjelenítés pontosabb és valósághűbb lesz.

Az LG 2023-as G3 OLED evo modelljei formatervezés szempontjából is jelentékeny minőséget hoznak az ún. One Wall dizájnnal Ezek a tévék teljesen, megfigyelhető rés nélkül simulnak a falra, ezzel könnyed eleganciát kölcsönözve a nappaliknak.

Az LG nem kizárólag a mindennapi életet segítő gyártmányok és szolgáltatások létrehozásában használja ki vezető technológiai szerepét. A 2023-as LG OLED tévék életciklusát a gyártástól kezdve egészen a leselejtezésig fenntarthatósági szempontok alapján tervezte meg a cég. A készülékekben nincs külön háttérvilágító egység, ezáltal egy új modell előállításához kevesebb nyersanyagra van szükség, mint a tradícióknak megfelelő LED televíziók tekintetében. A folyamat esetén az LG nagyszámú újrahasznosított műanyagból készült alkatrészt is használ, sőt, a masinákat újrahasznosítható anyagokból készült, egyszínű nyomtatással ellátott ökocsomagolásban szállítják. Az OLED televíziók a felhasználók szeméhez is kíméletesek: a TÜV Rheinland a 2023-as modellek mindegyikét alacsony kékfénykibocsátású, az UL Solutions ugyanakkor villódzásmentes eszköznek minősítette.

A 2023-as televíziók egy új, az összes régebbinél egyszerűbben személyre szabható felhasználói felülettel érkeznek. Az LG webOS okostévé-platformjának legmodernebb verzióját integráló idei modelleket egy All New Home nevű újragondolt felhasználói felülettel mutatják be, amely tömérdek személyre szabható szerepkört és az összes régebbinél komfortosabb használatot nyújt. A korszerű „gyorskártyák” szerepkör könnyed hozzáférést nyújt a felhasználóknak az általuk leggyakrabban használt tartalmakhoz és szolgáltatásokhoz, amelyek gond nélkül átlátható kategóriákba csoportosítva – példaként home office, játék, zene, sport – helyezkednek el. Az LG új okostévé-platformjának betudhatóan minden felhasználó a saját preferenciáira szabott, egyéni ajánlásokat kaphat, amelyeket a televízió a nézési előzmények és a felhasználói szokások alapján határoz meg.

Mindezt az AI Concierge modern műszaki megoldás támogatja, amely minden felhasználó részére egyéni, a korábbi aktivitás és a keresési előzmények alapján összeállított tartalomválasztékot biztosít, és az aktuálisan felkapott tartalmakból is konstruál egy szortírozást a komfortosabb tartalomfogyasztáshoz.

Az elsőosztályú házimozi-élményhez tervezett LG OLED televíziók 2023-ban is támogatják a Dolby Vision és a Dolby Atmos kép- és hangmegoldásait. Az ez évi gépezetek mindemellett még gördülékenyebb integrációt garantálnak az LG hangprojektoraival, amelyek emelkedett, többcsatornás térhatású hangzást szólaltatnak meg a DTS:X által támogatott, modernizált IMAX hangminőséggel. Az LG televíziók és hangprojektorokat párosítva mindemellett a felhasználók a WOW Orchestra szerepkört is megkapják, amely mindkét portéka hangcsatornáinak előnyeit kihasználva erősebb, magával ragadóbb hangzást idéz elő.

Az LG 2023-as OLED modelljei természetesen több, a HDMI 2.1a szabványnak korrekt szerepkört is támogatnak. Ezek példának okáért az első olyan tévékészülékek, amelyek megkapták a HDMI szabványokat menedzselő szervezet nemrég bejelentett Quick Media Switching VRR (QMS-VRR) tanúsítványát. A QMS-VRR képes kiküszöbölni a pillanatnyi „fekete képernyőt”, amely néha megjelenik akkor, amikor a TV HDMI 2.1a szabványnak használható portjain át csatlakoztatott heterogén forráseszközökről lejátszott tartalmak közt váltanak a felhasználók.

Az LG önálló fénykibocsátásra képes pixeleiből álló OLED televíziók 0,1 milliszekundumos válaszidejükkel, alacsony bemeneti késleltetésükkel és akár négy HDMI2.1a kompatibilis portjukkal isteni választást jelentenek a játékokhoz. Az LG OLED modellekbe épített Game Optimizer funkcióval a felhasználók szélsebesen kiválaszthatják az adott játékhoz létfontosságú funkciókat, példaként a játék műfajához illő kijelzőbeállításokat. A Game Optimizer menüjéből a G-SYNC, a FreeSync Premium és a változó képfrissítési ráta (VRR) funkciók is kényelmesen bekapcsolhatók.