Az ez évi Terézanyu pályázat a bátorságról szól

Az ez évi Terézanyu pályázat a bátorságról szól

Önálló bátorságról, merész döntésekről, vakmerő változtatásokról vagy éppen a próbálkozásról, vágyakozásról szóló női történeteket, „egyperces” videókat várnak április 9-ig az ez évi Terézanyu pályázatra.

A Terézanyu pályázat nyolc éves története esetén eddig csaknem tízezer írás érkezett a zsűrihez, ami azt mutatja, hogy egyre több nő meri nyíltan felvállalni az érzéseit, mindennapi küzdelmeit – olvasható a szervezők közleményében.

Az előző évekhez hasonlóan a pályázóknak egyes szám első személyben kell megírniuk, maximum 5000 karakteres írásaikat vagy maximum másfél percben kell elkészíteni videóikat.

A pályaműveket Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Rácz Zsuzsa írónő, a pályázat megálmodója, Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Dobó Kata színésznő és Pásztor Anna énekesnő bírálja el, és választja ki a győzteseket.

A felolvasással egybekötött díjátadót május 4-én tartják, de a díjazott egyéni írások megjelennek a pályázat weboldalán és a Nők Lapja Psziché felületein is.

A honlapon és a pályázat Facebook oldalán a szervezők minden nap megosztanak egy videót, ahol a korábbi díjazottak és a zsűri elemei saját bátorságukról vagy éppen vívódásokról, nehezen, de bátran meghozott döntéseikről vallanak.

mti