Automata ajtó a kényelemért, az eleganciáért és a gazdaságosságért

Automata ajtó beépítve referencia

A dunaharaszti székhellyel rendelkező Alarm & Automatic System Kft. több mint tíz éve foglalkozik – többek között – automata ajtó kivitelezéssel a tervezéstől a beépítésen át a karbantartásig minden területen. Kinek és miért éri meg az automata ajtó választása? Íme, a válasz!

Az automata ajtó leggyakoribb formája a toló automata ajtó. Ennek lényeges jellemzője, hogy az ajtószárnyak oldalirányba mozogva teszik átjárhatóvá a nyílást. Ennek köszönhetően a toló automata ajtó nem igényel teret az ajtó előtt és mögött, így a helykihasználás a maximális lehet. Az automata ajtó elektronikus vezérlésű, amely általában egy mozgásérzékelővel van összekapcsolva. Ez képes az automata ajtó számára utasítást adni a kinyitásra és a bezárásra. Ugyanakkor léteznek komolyabb, ún. beléptető rendszerek, amelyek csak a hitelesítési protokoll után nyitják ki az automata ajtó szárnyait. Ilyen pl. a kártyás vagy az ujjlenyomat-azonosítós beléptető rendszer.

Automata ajtó beépítve referencia
Automata ajtó beépítve Reál élelmiszerüzlethez

Elektromos működése miatt az automata ajtó rendelkezik egy szünetmentes tápforrással is, amely képes akár órákig üzemeltetni az automata ajtó minden funkcióját egy áramszünet esetén is. A biztonsági megoldásokat tekintve a toló automata ajtó rácsukódás elleni védelemmel is el van látva, így elkerülhetőek a balesetek.

Felhasználási helyét tekintve igen széleskörűen használhatjuk. A toló automata ajtó kiváló akadálymentesítésben is, hiszen nincs küszöb és nincs kilincs, vagy taszigálni való ajtószárny. Az automata ajtó csendesen és gyorsan nyit, illetve zár, ezért akár nagyforgalmú helyeken is tökéletes ajtó megoldás lehet. Ugyanakkor az automata ajtó családi házak vagy társasházak nyílászáróit is helyettesítheti, mondjuk egy kódos beléptető rendszerrel kiegészítve. Így az automata ajtó nem csak esztétikus és praktikus, de biztonságos megoldást is jelent.

Automata ajtó beépítve referencia
Automata ajtó bejárathoz beépítve

Kivitelét tekintve az automata ajtó ragasztott biztonsági üvegből készül, de szinte bármilyen felületi díszítés vagy motívum elhelyezhető rajta, egyedivé varázsolva a nyílászárót. Nagyfokú biztonsági előírások mellett is használható az automata ajtó, hiszen az üvegezése akár golyóálló is lehet.

A toló automata ajtó alkalmazása igen széles körben lehetséges. Figyelembe véve a kényelmi fokozatot, a praktikusságot és a kedvező kivitelezési, valamint karbantartási költségeket, az automata ajtó eszményi megoldás lehet mind magán, mind pedig ipari célokra.

További információ kérhető az Alarm & Automatic System Kft. honlapján keresztül!