Augusztus végéig várja az érdeklődőket a 67. Vásárhelyi Őszi Expo

Augusztus végéig várja az érdeklődőket a 67. Vásárhelyi Őszi Expo

A 67. Vásárhelyi Őszi Bemutató a járványügyi korlátozások feloldását követően augusztus 29-ig várja az érdeklődőket az Alföldi Galériában – tájékoztatta a szervező hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum a sajtó képviselőit.

Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő mai képzőművészeti kiállításán 215 alkotás nyújt átfogó képet korunk hazai képzőművészetéről. A bemutató már előző évben november végére elkészült, és akkortól fogva készen áll a vendégek fogadására, ellenben a mindennapi életet és a muzeális intézmények nyitvatartását korlátozó intézkedések folytán ezidáig nem tekinthették meg sem a prezentáló szerzők, sem a művészetkedvelő nézőközönség.

A szervezők egyben kénytelenek voltak azt a kényszerű döntést is meghozni, hogy a bizonytalan helyzet és a korlátozások elhúzódása folytán az idén nem rendezik meg a Vásárhelyi Őszi Tárlatot. A Tornyai János Múzeum munkatársai bíznak abban, hogy az jövőbeni esztendőben újult erővel, a megszokott rend alapján lesz mód és sansz a hatvannyolcadik expo megvalósítására. Az aktuális kiállítást ellenben az idén, amint potenciál nyílik rá, feltétlenül megnyitják és látogathatóvá teszik a szervezők.

A Vásárhelyi Őszi Expo a maga nemében rendhagyó képzőművészeti seregszemle Európában, mert egyedüli volt, melyet több mint hat évtizede évente megrendeztek. A kiállítások közül a kétévente sorra kerülő velencei biennále tekint vissza komolyabb múltra. A most először 1954-ben előkészített tárlat mára Magyarország legjelentősebb mai képzőművészeti seregszemléjévé vált.

mti