Áttörő újítások jönnek a mesterséges intelligencia, az IoT és a mobil felhasználói felület területén

Samsung Fejlesztői Szimpózium 2018: Áttörő újítások jönnek a mesterséges intelligencia, az IoT és a mobil felhasználói felület területén

A Samsung Electronics a 2018-as fejlesztői konferenciáján számottevő, új fejlesztői eszközöket tárt a közönség elé a Bixby és a SmartThings platformokhoz, azonkívül a még kiemelkedőbb felhasználói behatás érdekében elérhetővé tette a One UI és az Infinity Flex Display dizájnt. Azért, hogy a csatlakoztatott életmód igazán a hétköznapjaink részévé váljon, a Samsung még egyszerűbbé teszi a fejlesztők és a partnerek részére, hogy az összekapcsolhatóság élményét nemzetközileg eszközök millióiba építsék be.

„Számottevő előrelépést értünk el a mesterséges intelligencia és az IoT kapcsán, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a csatlakoztatott életről alkotott elképzeléseink valósággá váljanak – közölte DJ Koh, a Samsung Electronics elnöke, az IT és mobilkommunikációs üzletág vezérigazgatója. Az az előrelépés, melyet a Bixby és a SmartThings fejlesztése esetén elértünk, egy teljesen új szakaszba kezd, ahol némely mértékben már a harmadik fél termékei és szolgáltatási is integrálhatóak a mesterséges intelligencia és IoT platformjainkba. Az összehajtható monitorunk ugyanakkor egy egészen korszerű mobilos impulzus alapjául szolgál ezt követően. Roppant módon izgatottak vagyunk, hogy ezen a modern platformon is egyesült erővel dolgozhatunk a fejlesztőkkel, ezáltal értéket teremthetünk a felhasználóink részére. Alig várjuk, hogy lássuk, a modern műszaki megoldás és a hozzá kapcsolódó együttműködések milyen új utakra vezetnek minket.”

Bővíthető okos platform építése

A Bixby a kezdetekben egy nagy tudású interfészként működött, amely a telefonnal való kapcsolat egy praktikus, hangalapú formáját jelentette. A Samsung mára egy bővíthető okos platformmá fejlesztette a felületet, amely patronálja a felhasználók életében szerepet játszó eltérő termékeket és szolgáltatásokat. A 2018-as fejlesztői szimpóziumon a cég új megoldásokat tett elérhetővé a fejlesztők részére, hogy egy sokkal kommunikatívabb, személyre szabhatóbb és még hasznosabb okos asszisztenst kínálhassanak a felhasználóknak.

Annak érdekében, hogy a fejlesztők még egyszerűbben bővíthessék a Bixby-alapú szolgáltatásokat, a Samsung prezentálta a Bixby Fejlesztői Stúdiót. Az eszközkészlet hozzájárulásával új távlatok nyílnak meg a fejlesztők és a partnerek részére, hogy még intelligensebb alkalmazásokat és eszközöket fejlesszenek. Ennek köszönhetően mostantól szolidan hozhatnak létre Bixby Kapszulákat, azaz konkrétan a Bixbyhez tervezett funkciókat és szolgáltatásokat, amelyeket a Bixby Piactéren aztán hozzáférhetővé tehetnek a fogyasztóknak. A Bixby platform kínálja a fejlesztők részére, hogy a kapszuláikat kényelmesen a mobiltelefonokból, televíziókból, háztartási berendezésekből és másfajta termékekből álló Samsung ökoszisztémához igazítsák.

A Bixby szolgáltatás bővítésének részeként a Samsung az elkövetkezendő hónapokban öt új, brit angol, francia, német, olasz és spanyol nyelven teszi elérhetővé a Bixbyt.

Csatlakoztatott életmód mindenkinek

A Samsung csatlakoztatott mindennapokról alkotott víziója egy egyetlen platformon egyesített, növekvő számú összekapcsolt eszközt magában foglaló, nyílt IoT ökoszisztémán alapszik. A immáron nagyjából 200 piacon jelenlévő SmartThings alkalmazás az IoT megoldásokat az okosotthonon túl a gépjárműben, az irodában és ezek közt félúton is elérhetővé teszi.

A Samsung kibővített eszköztárral ellátott, átalakított SmartThings Fejlesztői Munkafelületén a fejlesztők még gyorsabban és egyszerűbben összeköthetik a termékeiket és a szolgáltatásaikat a SmartThings platformmal. A korszerű eszközkészlet olyan alkalmazásokat foglal magában, mint a SmartThings Cloud Connector, SmartThings Device Kit és a SmartThings Hub Connector. A fejlesztők egyszerűen építhetnek a modern platformra, amellett Zihbee és Z-Wave készülékeiket is simán integrálhatják.

A modernizált Works with SmartThings (WWST) tanúsítványprogram mindazonáltal közvetlen összeköttetést nyújt a fejlesztők részére a SmartThings szakértőihez és eszköztárához. A WWST biztosítja a készülékek és szolgáltatások platformra optimalizálását, ezáltal a fogyasztóknak a lehető legjobb élményt ajánlja ezután.

Újragondolt kezelői felület, továbbfejlesztett monitor

A Samsung prezentálta a korszerű, intuitív interfész dizájnt is, aminek neve One UI. A cicoma mentes, könnyűszerrel átlátható kialakítás a leglényegesebb tartalmakat a monitor alsó felén jeleníti meg, hogy azokhoz egy kézzel is kényelmesen hozzáférhessünk. Az újragondolt felület minden zavaró tényezőt megszüntetve kínálja, hogy a felhasználók még gyorsabban és fókuszáltabban végezhessék teendőiket a telefonon.

A Samsung még mindig a kategóriában meghatározónak számító formaterv és a kijelzőkhöz kapcsolódó újítások örökségére épít, amely kikövezte a hajlítható okostelefonhoz vezető utat. Az Infinity Flex Display a One UI-val új, eddig soha nem rutinos telefonhasználati élményt hoz el, lehetővé téve a fogyasztóknak, hogy olyan dolgokat vigyenek véghez, amelyeket a szokásoknak megfelelő okostelefonokkal eddig nem volt lehetséges. A felhasználók mostantól mindkét világból a legjobbat kapják: egy kompakt okostelefont, amit kihajtva nagyméretű kijelzővé válik, hogy egyidejűleg akár több feladatot is végezhessünk és kényelmesen kezelhessük a tartalmainkat. A készülék kihajtásával zökkenőmentesen válthatunk a kisebb megjelenítőről a nagyobbra, amelyen ugyanabban az időben már akár három alkalmazás is futtatható, ezáltal a felhasználók böngészhetnek, tartalmakat tekinthetnek meg, kapcsolódhatnak az internethez és több feladatot is végezhetnek ugyanabban az időben nélküle, hogy valamelyik tevékenységet meg kellene szakítaniuk.

Mivel az Infinity Flex Display egy modern fejlesztésű felület, a Samsung együttes gondolkodásra hívja a fejlesztőket, hogy már a kezdetektől fogva részt vegyenek ebben a folyamatban. Kooperálva a Google és az Android fejlesztőcsapatával, a Samsung maximalizálni kívánja a modern kialakításban rejlő lehetőségeket, hogy egy finomított felhasználói élményt biztosíthasson az összehajtható okostelefonokon.