Anthony Hopkins és Olivia Colman lesznek az Apa főszereplői

Anthony Hopkins és Olivia Colman lesznek az Apa főszereplői

Anthony Hopkins és Olivia Coleman Oscar-díjas színészek lesznek a sztárjai The Father (Apa) című filmnek, amely Florian Zeller francia író Le Pere című Moliere- és Tony-díjas színművéből készül.

A The Hollywood Reporter értesülése alapján a produkciót a egykettőre megnyíló cannes-i filmfesztivál filmvásárán mutatják be a forgalmazóknak.

Zeller 2012-ben született darabja Párizsban mutatkozott be a szerző rendezésében, ezután kiérdemelte a legjobb színműnek járó Moliere-díjat.

A londoni West Enden James McDonald rendezte meg 2015-ben, egy évvel később mindazonáltal már a Broadwayn láthatta a publikum Doug Hughes rendezésében. Az előadás több Tony- és Laurence Olivier-díjat is kapott. Magyarországon az Orlai Produkció mutatta be Apa címmel.

A filmfeldolgozásban, aminek forgatókönyvét is Zeller írta, Hopkins egy idős embert formál, aki minden segítséget visszautasít a lányától, Anne-től (Olivia Coleman). Anne partnerével Párizsba költözik, ám az apának akkor már nagy szüksége lenne rá. A darab az ezelőtt magabiztos, erős, független ember szívszorító küzdelmét ábrázolja a talpon maradásért, míg przentálja Anne vívódásait is, aki nem tudja, mit is tehetne az apjáért.

A filmet direktor Zeller megszokott fordítójával, Christopher Hamptonnel egyesült erővel dolgozott a forgatókönyvön. A forgatás májusban kezdődik Nagy-Britanniában.

A produkciót a Viewfinder és az Embankment, továbbá az Elarof Fund és a Film4 finanszírozza.

mti