A Xerox Magyarország környezetbarát nyomdája

A Xerox Magyarország környezetbarát nyomdája

Környezetbarát nyomdát alakított ki a Xerox Magyarország. A tájékoztatás alapján a cég csaknem 50 millió forintot költött a Maglódi úti nyomda fejlesztésére, melynek kialakításánál fő szempont volt az alacsony energiafelhasználás, azonfelül a káros anyagok és hulladékok kibocsátásának nyomon követhetősége.

A fejlesztés eredményeként a társaság az idén bekerült a Zöld Nyomda díjazottjai közé. Az elismerést papír- , nyomda- és csomagolásipari cégeknek adják a Nyomdavilág professzionális folyóirat szerkesztői, megkülönböztetett figyelmet szentelve a fenntarthatósági szempontoknak, emellett a környezetkímélő modern műszaki megoldások alkalmazásának a nyomdai megbízások végrehajtásánál.

A társaság közölte ezenfelül: a következő években másfajta erőfeszítéseket tesznek, hogy a megrendelői oldalon is egyre nagyobb teret nyerjen a zöld gondolkodás, továbbá az igény a környezetbarát nyomathordozók iránt.

A nyilvános adatbázis alapján a Xerox Magyarország nettó árbevétele a 2014-ben elért 7,5 milliárd forintról 7,58 milliárd forintra növekedett előző évben év végére, amíg adózott eredménye 70,8 millió forintra kevesebb lett 2015-ben az egy évvel korábbi 258,1 millió forintról. A magyar leányvállalat megjegyezte, hogy stabilan tartja hazai pozícióit, és szüntelen profitot termel a Xerox cégcsoporton belül.

A Xerox csoport idén januárban közzétette, hogy a céget szétválasztják két, nyilvánosan funkcionáló részvénytársaságra. Ezek egyike lesz a Xerox cég, amely dokumentumtechnológiával és dokumentum-outsourcing vállalkozásbeli megoldásokkal fog foglalkozni. A másik a Conduent néven bejegyzett társaság lesz, amelyhez az vállalkozásbeli folyamatokat érintő szolgáltatások tartoznak ezután. A szétválási folyamat várhatóan 2016. végén zárul ezután le. A csoport árbevétele a harmadik negyedévben 3 százalékkal, 4,2 milliárd dollárra kevesebb lett az előző év azonos időszakához képest.

mti