A Volkswagen márkát a Német Formatervezési Tanács nyolc kitüntetéssel jutalmazta

A Volkswagen márkát a Német Formatervezési Tanács nyolc kitüntetéssel jutalmazta

Az autóipar márka és formatervezési versenye, az Automotive Brand Contest 2011-ben indult útjára és a Német Formatervezési Tanács szervezésében kerül megrendezésre minden évben. Az idei év legnagyobb nyertesei között ismét jelen van a Volkswagen márka, amely összesen nyolc elismerést gyűjtött be a szakértő zsűritől, köztük a Legjobbak legjobbjának („Best of Best”) járó legmagasabb kitüntetést.

Az idei Genfi Autószalon egyik kiemelkedő járműve, a Sport Coupé Concept GTE kapta a Legjobbak legjobbja („Best of Best”) díjat a „Koncepció” kategóriában. A négy ajtós, négy személyes tanulmányt igen inspirálónak ítélte meg a Német Formatervezési Tanács nemzetközi zsűrije, akik értékelésükben a Sport Coupé Concept GTE tanulmányt, mint „a Volkswagen új, jövőbemutató és rendkívül egyedi formatervezési nyelvének megtestesítőjét” méltatták.

A Legjobbak legjobbja elismeréssel illették a sorozatgyártású Passat belső terét is, amely letisztult stílusával és igényes anyaghasználatával hódít. A szakértő bizottság így indokolta a döntést: „az elegancia és az esztétikum, a lendület és a precizitás egységével, könnyed karakterével új mércét állít a sorozatgyártású járművek tervezésében.”

Ezen felül a „Szériagyártású járművek – külső megjelenés” („Exterior Volume Brand”) kategóriában különdíjjal jutalmazták a Golf GTE modellt. A Golf GTE úttörő hajtásrendszere a jármű formatervében is nagyszerűen tükröződött. Ilyen részlet például a dinamikusan megalkotott orr résznél a lökhárítóba integrált LED nappali menetfény illetve a sportos hátsó egység krómozott kettős kipufogó végcsöve és a kéttónusú hátsó légterelő.

Az alábbi Volkswagen modellek részesültek elismerésben az Automotive Brand Contest kapcsán:

  • Cross Coupé GTE a „Koncepció” kategóriában
  • XL Sport a „Koncepció” kategóriában
  • Passat a „Szériagyártású járművek – belső tér” kategóriában
  • Touran a „Szériagyártású járművek – külső megjelenés” kategóriában
  • Golf GTE a „Szériagyártású járművek – külső megjelenés” kategóriában

Az Automotive Brand Contest ünnepélyes díjátadójára szeptember 15-én, a Frankfurti Nemzetközi Autószalon (IAA) első sajtónapján kerül majd sor.