A táncdalfesztiválokat megidéző koncertet rendeznek a Sportarénában

A táncdalfesztiválokat megidéző koncertet rendeznek a Sportarénában

A hatvanas évek terjedelmes sikerű táncdalfesztiváljait felelevenítő koncertet rendeznek január 13-án a Papp László Sportarénában.

Az 1967-1968-as rendezvény 50 éves évfordulóján a koncert a magyar könnyűzene aranykorát idézi meg, a táncdalfesztiválok óta első alkalommal szólalnak meg a mesés slágerek az eredeti szimfonikus tánczenekari hangszerelésben, 60 fős zenekar kíséretében, korszerű látványtechnikával fűszerezve.

Ötven évvel ezelőtt évente felhívást tettek közzé, amelyre nem profi, profi zeneszerzők és szövegírók tömegesen küldték be nyilvánosan addig el nem hangzott műveiket. A korai táncdalfesztiválok a Magyar Televízió legnézettebb műsorai közé tartoztak, s ebből következően pillanatok alatt országosan ismertté és népszerűvé tehették a bennük szereplőket. Annak ellenére, hogy a táncdalfesztiválokat hivatalosan a dalok versenyeiként szervezték össze, a sikert természetesen az előadók aratták le.

A januári koncerten az egykori táncdalfesztiválok sztárjai, Zalatnay Sarolta, Koós János, Poór Péter, Késmárky Marika, Soltész Rezső mellett Dolhai Attila, Koós Réka, Csonka András, Muri Enikő, Vastag Tamás, Egyházi Géza és Ambrus Rita is színpadra lépnek. Újra felcsendülnek Aradszky László, Szécsi Pál, Máté Péter, Harangozó Teri, Toldy Mária és Kovács Kati leginkább közkedvelt dalai.

Az est konferansziéi Gálvölgyi János és Koltai Róbert lesznek, zenei vezetője és karmestere Wolf Péter.