A Samsung és a Visa együttműködése az online fizetésért

A Samsung és a Visa együttműködése az online fizetésért

A Samsung Electronics együttműködési megállapodást kötött a Visával (NYSE: V), melynek segédkezésével eljuttatja a Samsung Pay terméket az online kereskedőkhöz. A Samsung Pay felhasználói már ebben az évben több százezer olyan kereskedőnél vásárolhatnak ezután nemzetközileg, ahol elfogadják a Visa Checkout rendszert.

A Samsung elkötelezett, hogy az online fizetést egyszerűbbé, gyorsabbá és biztonságosabbá tegye. A Samsung Pay ujjlenyomat-olvasóval azonosítja a felhasználót, így a fizetés egyszerűbb és biztonságosabb, az online vásárlás ugyanakkor gördülékenyebb lesz, mivelhogy megszűnik a kártyaadatok, a számlázási adatok vagy a szállítási adatok megadásával járó hosszú folyamat. A Samsung ujjlenyomat-olvasóval ellátott készülékein a felhasználók rákattintanak a Visa Checkout/Samsung Pay együttes gombjára, és az azonosítás után a fizetés rögvest megtörténik nélküle, hogy felhasználónevet és jelszót kellene megadni az összes vásárlásnál.

A Samsung elkötelezetten támogatja a kereskedőket, hogy a lehető legtöbb vevő döntsön a vásárlás mellett annak ellenére, hogy az online fizetési folyamat ma még folyamatosan nehézkesebb a szükségesnél. A Visával kooperálva a Samsung Pay ezt megváltoztatja, merthogy hozzájárulásával a fizetés ugyanolyan gördülékeny lesz az e-kereskedelemben is, mint amilyen a mobil eszközöknél.

„Örülünk, hogy együtt dolgozhatunk a Visával egy egyszerűbb, gyorsabb és biztonságosabb fizetési folyamat kialakításán, amely mobil eszközökről és asztali gépről szintén rendelkezésre fog állni. A Samsung Pay több millió felhasználójának nyújtunk ezzel óriási segítséget” – mondta Injong Rhee, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletágának műszaki igazgatója. „Az együttműködésünk nemcsak a Samsung Pay felhasználóinak hasznos, hanem több százezer olyan online kereskedő részére is, akiknek célja, hogy a lehető legtöbb vevő zárja le fizetéssel a vásárlási folyamatot.”

„Többé már nem kell hosszú űrlapokat kitölteni vagy felhasználónevekre emlékezni az online vásárlásnál, ugyanis a Visa Checkout nyílt platformjához hasonló esélyek több százezer kereskedő oldalán elérhetővé váltak. A Samsung és a hozzá hasonló szervezetek felismerték, hogy a pénzügyi tranzakciók leegyszerűsítésében hatalmas alkalmak rejlenek a fogyasztók és kereskedők szempontjából is” – tette hozzá Jim McCarthy, a Visa Inc. innovációs és stratégiai együttműködésekért felelős ügyvezető alelnöke. „A Samsung Pay előnyeit az okostelefon tulajdonosokon túl most már az online kereskedők is megismerhetik. A korszerű műszaki megoldás kínálja, hogy a vevők bárhol fizethessenek, ahol a Visa Checkoutot elfogadják, legyen szó bármilyen készülékről és alkalmazásról.”