A Samsung elénk tárja kibővített MicroLED, QLED 8K és Lifestyle TV kínálatát a CES 2020 tárlaton

A Samsung elénk tárja kibővített MicroLED, QLED 8K és Lifestyle TV kínálatát a CES 2020 tárlaton

A Samsung a CES 2020 tárlaton tárja a közönség elé MicroLED, QLED 8K és Lifestyle TV készülékeinek legmodernebb generációját. A modern kijelzőméretekkel, a 8K AI-alapú felskálázással, az modernizált kijelzőtájolási technológiával és újabb újdonságokkal a Samsung 2020-as sorozata újraalkotja a tévézés élményét és forradalmasítja a háztartási szerkentyűk integrációját.

“A felhasználók nagy része minden nap használ eltérő megjelenítőket a munkahelyén és otthon is, sőt akadnak olyanok, akik a bevásárlást is digitálisan intézik. Az életmódunk állandóan változik, a TV képernyője ugyanakkor vele közösen alakul, hogy a felhasználók bármikor hozzáférhessenek kedvenc tartalmaikhoz vagy valós idejű hírekhez, információkhoz – hangoztatta Jong-hee Han, a Samsung vizuális kijelzőkért felelős üzletágának elnöke. – Jelentős boldogság számunkra, hogy a Samsung “Screens Everywhere” víziójának részeként minden eddiginél izgalmasabb, csatlakoztatott otthoni élményeket hozhatunk el a felhasználóknak AI alapú lehetőségekkel és szenzációs 8K technológiával.”

A MicroLED forradalmasítja az otthoni szórakoztatást

A Samsung elénk tárja speciális, moduláris MicroLED készülékeit. Ezek ezelőtt nem látott, személyre szabható formával ellátott jövőbe mutató kijelző-technológiát képviselnek. A felhasználók ezáltal megismerhetik a Samsung tervezőinek legmodernebb továbbfejlesztett csúcskészülékét.

A 75-, 88-, 93- és 110 colos kijelzővel büszkélkedhető MicroLED modellek a felhasználók széles körének nyújtanak ideális megoldást. A korszerű 88- és 150 colos MicroLED masinák ultravékony határtalan kialakítással érkeznek, ahol a kávák mind a négy oldalon kis híján teljesen eltűnnek, mindent összevetve a TV könnyűszerrel belesimul a környezetébe. A fogyasztók több MicroLED panelt is összekapcsolhatnak, hogy új kombinációkat hozzanak létre, és TV-jüket kedvük alapján alakítsák az adott térhez.

A MicroLED megjelenítők képminősége jelentős. A képek mélysége, a magasabb felbontás és a tisztább kép mellett a monitorok akár 5 000 nites fényerőre is képesek. A tévék a deep learning alapú felskálázásnak hála a lehető legmagasabb minőségű tartalmakat jelenítik meg, azok forrásától függetlenül. A legfrissebb MicroLED TV konstrukciók kiemelkedő házimozi élményt nyújtanak.

Samsung The Sero TV

A 8K QLED széria korszerűsített kialakítással és 8K AI Quantum processzorral bővül

A Samsung csúcsmodellje, a Q950TS QLED 8K TV az egyik első 8K eszköz, amely integrálja a megkapó, ultravékony kialakítást, a prémium 8K képminőséget, és az illusztris térhatású hangrendszert. A Q950TS a legkorszerűbb “Infinity Screen” képernyővel érkezik, amely 99 százalékos kijelző-test arányával jellegzetes felhasználói élményt nyújt.

Lenyűgöző 8K felbontásának betudhatóan a Q950TS a piac egyik legjobb LCD képmegjelenítését ajánlja. A 8K AI Quantum processzor Mesterséges Intelligencia alapú 8K felskálázást és deep learning funkciókat nyújt, amelyekkel az alacsonyabb minőségű tartalmak is önműködően valódi 8K felbontásban jelennek meg. Az Adaptív Kép/Adaptive Picture szerepkör ugyanabban az időben optimalizálja a megjelenítést az egyes képekhez és a környezet fényviszonyaihoz. Az AI Quantum processzor a csúcskészülék legszámottevőbb elemeként a Samsung nyílt hozzáférésű operációs rendszerét, a Tizent is segíti, amely az elsőrangú képminőség mellett az ergonomikus kezelést és a csatlakoztatott okos otthon vezérléséhez elengedhetetlen funkciókat is biztosítja.

A cég a QLED 8K gépezetek képminőségén és formatervezésén túl szüntelenül korszerűsíti a 8K ökoszisztémát is, hogy olyan tartalomszolgáltatók 8K tartalmait is zökkenőmentesen jelenítse meg, akárcsak a YouTube. Az AV1 kódolás ráadásul, hogy jobb tömörítési arányt kínál, patronálja a HDR10+ modern műszaki megoldást, azonkívül a képek méretezhetőségét, a fényerőoptimalizálást és a kontraszt módosítását is.

Kiemelkedő képminőségen túl a QLED 8K széria prémium hangrendszereit olyan funkciók egészítik ki, mint a Q-Symphony, az Object Tracking Sound+ (OTS+), és az Active Voice Amplifier (AVA). A modern QLED széria felülmúlhatatlan hangzást nyújt a többdimenziós és dinamikus hangképzésnek hála, amely igazodik a képernyőn érzékelhető tartalomhoz. Amennyiben az eszközhöz a CTA Innovációs Díjas HQ-Q800T soundbar csatlakozik, a TV hangszórói egy újabb hangsávot alkotnak, amely még dinamikusabb hangképzést nyújt.

A Samsung lifestyle televíziója, a “The Sero” globálisan elérhető

A Samsung a “The Sero” szélesebb körű bevezetésével bővíti a lifestyle TV kínálatát. A koreai “Sero” szó magyarul annyit tesz, függőleges. Az titulus azt hivatott alátámasztani, hogy a gépezet vertikális és horizontális tájolással is felhasználható, akár egy okostelefon vagy tablet. A társaság a tavalyi Dél – Koreai bevezetése után 2020-ban a világpiacra is elhozza a szerkezetet.

A “The Sero” megjelenítője az okostelefonokhoz hasonlóan két eltérő helyzetben tudja visszaadni a tartalmakat, ezáltal alkalmazkodik a mobilos tartalomfogyasztás korához. Mind a hagyományos horizontális, mind ugyanakkor a vertikális elrendezést igénylő tartalmakat speciális minőségben jeleníti meg. A felhasználók az eltérő közösségi média felületeken vagy a YouTube-on elérhető, ezenkívül egyéni videóikat ugyanolyan minőségben és formátumban élvezhetik az eszközön, mint a telefonjuk képernyőjén.

A “The Sero” korszerű formatervezésénél az Y és Z generáció igényeit vették figyelembe. A figyelemfelkeltő kialakítású eszköz használaton kívül is nagyon sok hasznos szerepkört nyújt. A televízió a csúcskategóriás készülékekben is megtalálható megoldásoknak betudhatóan a CTA legjobb újítás díját nyerte el a 2020-as CES-en. A konstrukció az otthoni szórakozás egy olyan új dimenzióját hozza el, amely kiválóan illeszkedik a mobilos tartalmakat vásárló nagyérdemű egyre szélesebb táborához

“A felhasználóknak ma arra van szükségük, hogy TV készülékeik maradéktalanul alkalmazkodjanak egyéni életstílusukhoz. Ennek megfelelően a Samsung újragondolja a képernyő szerepét, és a készülékeken elérhető új digitális szolgáltatásokkal, ugyanakkor az újfajta formatervezésnek betudhatóan még komfortosabbá teszi a felhasználók életet” – nyilatkozta Grace Dolan, a Samsung Electronics Amerika marketingkommunikációs alelnöke.