A Pásztói Múzeum segédanyagokkal patronálja a digitális oktatást

A Pásztói Múzeum segédanyagokkal patronálja a digitális oktatást

A Pásztói Múzeum tanítási segédanyagokkal járul hozzá a virtuális térben folyó oktatáshoz; weboldalán szakadatlan teszi közzé a település környékének természeti értékeit bemutató anyagokat – tájékoztatta a sajtó képviselőit a intézmény igazgatója.

Hír János hangoztatta: a középiskolai oktatást segítve mutatják be a tájék illusztrisabb földtörténeti emlékeit és élő természeti értékeit. A tari dácittufa szelvényét, a sámsonházai vulkáni szelvényt, amellett a Nyugat-Mátra kovaföld előfordulásait és azok ősmaradványait bemutató anyag már olvasható. Kijelentette még: szakaszosan több ismertető anyagot is megjelentetnek.

Felidézte azt, hogy a pásztói intézmény természettudományos tematikus múzeum, fő profilját a földtani, őslénytani kutatások jelentik – tette hozzá Hír János.

A Pásztói Múzeum természettudományos állandó kiállítása az Évmilliók üzenete Nógrádban. A kiállítás a földtani időrendnek megfelelően szemlélteti a nógrádi térség ásványait, kőzeteit, ősmaradványait és környezeti változásait a 250 millió évvel ezelőtti triász kortól a jégkorszak végéig.

A kiállítás legillusztrisabb tárgyegyüttesei közé tartoznak a Salgótarjáni-medence korai miocén őselefántleletei, az ipolytarnóci ősnövényi leletanyag, a középő miocén Bádeni-tenger gazdag élővilágának kövületei vagy a Pannon-tóban és környékén élt állatok maradványai.

mti