A Pallas Athéné Alapítvány vagyona 2,15 milliárd forinttal növekedett előző évben

A Pallas Athéné Alapítvány vagyona 2,15 milliárd forinttal növekedett előző évben

A Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány vagyona 2,15 milliárddal 283 milliárd forintra növekedett 2020-ban; az alapítvány előző évben 1,3 milliárdot fordított támogatási programjaira – tájékoztatta az alapítvány a sajtó képviselőit.

Az információ alapján az alapító által juttatott vagyon hozamából 2020-ban az tanítási és akadémiai tevékenységet támogatták, és folytatták a történelmi jelentőségű műemléképületek felújítását.

Az alapítvány korábbi működése esetén összesen immáron nagyjából 11 milliárd forint értékben támogatott pályázatokat – hangsúlyozták. A felsőoktatás részére 7 év alatt 9 milliárd forint pluszforrást nyújtottak, ebből több mint 3 milliárd forinttal támogatták a hazai doktori iskolákat és az MBA képzést.

Az ingatlanfejlesztések közül kiemelték a budai Várban álló egykori városháza épületét, amely szellemi-tudományos tevékenységeknek, doktori programoknak és a Pallas Athéné Könyvkiadónak ad helyet.

Idén fejeződött be a budai Várban látható, Úri utca 72. felújítása, ahol például egy új, a fenntarthatóságra fókuszáló akadémiai centrum kezdi meg üzemelését – mutattak rá.

Arra is kitértek, hogy az épületeket az alapítvány igyekszik mindenki előtt megnyitni, gyermekprogramokat, épületsétákat rendeznek.

Az alapítvány legnélkülözhetetlenebb célja az értékteremtés, a magyar szellemi tőke gyarapítása és az épített örökség védelme – idézték fel.

mti