A modern BMW X1 és a korszerű BMW 2-es Active Tourer is a legmagasabb, ötcsillagos minősítést érte el a Euro NCAP töréstesztjein

A modern BMW X1 és a korszerű BMW 2-es Active Tourer is a legmagasabb, ötcsillagos minősítést érte el a Euro NCAP töréstesztjein

A modern gépjárműk biztonságát vizsgáló Euro NCAP független biztonsági szakértői a legmagasabb, ötcsillagos minősítéssel ismerték el a korszerű BMW X1 és a korszerű BMW 2-es Active Tourer biztonságát. A részletekbe menő, különféle típusú biztonsági tesztek esetén mindkét prémium modell kimagasló utasvédelemmel, eredményes gyalogos- és kerékpáros-védelemmel, tetejébe hatékony balesetmegelőző rendszerekkel nyűgözte le a szakértőket.

Az elérhető legmagasabb, ötcsillagos minősítéshez a modellek nagy tudású vezetést támogató rendszereket magába foglaló, átfogó alapfelszereltsége is nagymértékben hozzájárult. A nagyvárosi közlekedés esetén először is az automata fékező funkcióval dolgozó, frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszer (Front Collision Warning) új generációja szolgáltat impozáns fejlődést, amely haladás közben már az adott BMW modell forgalmi sávjával párhuzamos irányban – elölről és hátulról –, jobbra kanyarodás közben mindazonáltal elölről képes érzékelni a gyalogosokat és a kerékpárosokat, ezzel kiemelkedő mértékben segítve megelőzni az ütközéseket. A korszerűsített modern műszaki megoldás balra kanyarodás közben a szemből érkező forgalomra is figyelmezteti a vezetőt. A korszerű BMW X1 és a korszerű BMW 2-es Active Tourer okos vezetést támogató rendszerei az iparág legjobbjai közé tartoznak, amelyek az elérhető funkciók széles tárházával és megbízhatóságukkal nyűgözték le a Euro NCAP biztonsági szakértőit.

A modern BMW X1 és a korszerű BMW 2-es Active Tourer a passzív biztonsági rendszerek kapcsán is mértékadó innovációkat vonultat fel. Már mindkét modell alapfelszereltségének része az első ülések közé épített, középső légzsák is, amit a BMW első alkalommal ajánl a kompakt szegmensben és amely a biztonsági tesztek alatt rendkívüli hatékonyságról tett tanúbizonyságot. A középső légzsák a bajor prémiummárka szüntelen modernizált, integrált biztonsági koncepciójának legfrissebb eleme. Utóbbi a kimagaslóan rugalmas tartószerkezetek és a precízen megtervezett gyűrődési zónák mellett a mérnöki pontossággal összehangolt rendszerek típus-specifikus kombinációját is magába foglalja.

A részletekbe menő, különféle típusú biztonsági tesztek alatt mindkét modell integrált biztonsági koncepciója bebizonyította, hogy utasainak mérettől és üléspozíciótól függetlenül a legmagasabb szintű védelmet garantálja. A Euro NCAP szakértői állásfoglalása alapján a korszerű BMW X1 és a modern BMW 2-es Active Tourer fejtámlái és ülései mind az első, mind mindazonáltal a hátsó üléssorban hatékony védelmet nyújtanak a hátsó irányból érkező ütközés során jósolható nyaki sérülések ellen. A mesterek azonkívül az Okos Segélyhívó (Intelligent Emergency Call) és a másodlagos ütközéseket elkerülő vészfékrendszer hatékonyságát is kiemelték, amelyek szintén a két prémium modell alapfelszereltségének részei.

A gyalogosok és a kerékpárosok sérülésveszélyének csökkentése érdekében a modern BMW X1 és a modern BMW 2-es Active Tourer modelljeit aktív motorháztetővel szerelik fel a mérnökök. Ütközés során pirotechnikai rendszer emeli meg a motorháztetőt, amely puhább és nagyobb bukóteret készít a gyalogosok/kerékpárosok és a motorháztető alatti kemény alkatrészek közt. A modern műszaki megoldás a Euro NCAP biztonsági tesztjein minden sebességnél megbízhatónak és hatékonynak bizonyult.

A korszerű gépjárműk biztonságát vizsgáló Euro NCAP minősítései egész Európában elismert balesetbiztonsági mércéül szolgálnak, míg a szakértők az egyes biztonsági szinteket szakadatlan emelik. A legmagasabb, ötcsillagos minősítést mindössze azok a korszerű gépkocsik érik el, amelyek fantasztikus ütközésvédelmet garantálnak és átfogó, hatékony balesetmegelőző technológiával vannak felszerelve.