A MINI Vision Urbanaut

A MINI Vision Urbanaut

A MINI a #NEXTGen 2020-as felvonásán tartja meg a MINI Vision Urbanaut digitális tanulmányautó exkluzív világpremierjét. A forradalmi koncepció a lehető legapróbb alapterületen kínálható maximális utastér és abszolút sokoldalúság friss értelmezését váltja valóra.

A tanulmányautó három MINI pillanat – a „Chill”, a „Wanderlust” és a „Vibe” – képében ismerteti részleteiben is a modell végtelenül széles alkalmazási területeit, amelyek messze túlmutatnak a vezetés élményén.

A „Chill” pillanat a gépkocsit a nyugalom szigetévé varázsolja, ahol az angol prémiumgyártó kuncsaftja részére garantált a pihentető utazás – vagy éppenséggel a munkához létfontosságú, egész koncentráció. A „Wanderlust” pillanat a vezetés élményéről szól, ahol a vezető a MINI Vision Urbanaut teljesen automatizált járművezetési funkcióit és a szokásos vezethetőséget éppúgy választhatja. A „Vibe” pillanat az emberekkel töltött első osztályú időt helyezi a fókuszba, míg a gépkocsi az összes régebbinél nyitottabbá válik.

A modell karosszériája és utastere az aktivált MINI pillanat sajátosságai alapján változik, a lehető legnagyobb élményt garantálva. Az átfogó felhasználói élményt éltető kialakítás, a fenntartható anyaghasználat és a tisztán elektromos meghajtás a aprólékos koncepció része.

Az utastér kialakítása

A MINI Vision Urbanaut utastere a legideálisabb környezetet biztosítsa fel, legyen szó akár utazásról, akár a végállomásról. A koncepció arra is módot nyújt, hogy a kiválasztott úti célba érkezve az angol prémiummárka kuncsaftja nappalivá varázsolja az utasteret, egy-két hétköznapi mozdulattal.

Álló helyzetben az utastér kormány mögötti része ergonomikus olvasósarokká változik. A műszerfal mélyebbre süllyeszthető és „nyugágyként” hasznavehető, a szélvédő felnyitásával ugyanakkor az utastér egyfajta „utcára nyíló teraszként” gondolható újra, amely közvetlenebbé teszi a gépkocsi környezetében tartózkodó emberekkel kialakított interakciót és az összes régebbinél nagyobb térérzetet garantál.

Az utastér hátsó felében kialakított „Cosy Corner” a gépkocsi csendes része. A hátsó ülőpad fölött textil-bevonatú fényfüzér húzódik végig, amelybe a mérnökök LED-es háttérvilágítást álmodtak.

A gépjármű központi része nyitott térként üzemel, bárhonnan bármelyik ülőhely játszva elérhető, álló helyzetben ellenben önálló ülőhelyként is felhasználható. Az ajtóval szembeni oldalon egy növénnyel kiegészített kisebb asztal fedezhető fel, amely megadja az utastér nappali-hangulatát.

Az intuitív, diszkrét felhasználói felületek cicoma mentes, kellemes térérzetet és mindvégig maximális járműkapcsolatot garantálnak.

A népszerű, kör alakú MINI műszeregység a gépjármű közepére helyezett asztalban kapott helyet, ezáltal minden információt a közösségi tér centrumában jelenít meg, minden utas részére megfigyelhető módon.

A MINI „Token” a MINI Vision Urbanaut élményközpontú megvalósításának éke, amely az asztalba építve biztosítja a három előre beprogramozott MINI pillanat aktiválását.

Több másfajta MINI pillanat elképzelhető, amelyek a MINI „Token” alkalmazásával az „Én MINI pillanatom” titulus mentén egyedire konfigurálhatók. A személyre szabott hatás részeként az angol prémiumgyártó partnere saját preferenciái alapján hangolhatja keresztül például az utastér illatát, hangulatvilágítását és zenei aláfestését, az egyénileg összeállított MINI pillanat mindazonáltal később is bármikor aktiválható.

A karosszéria kialakítása

A MINI Vision Urbanaut minimalista, egységes karosszériája a lehető legnagyobb utastéri helykínálatot eredményezi és egész egészében ismét tudatosítja a márka által fémjelzett „találékony helykihasználás” fogalmát.

A MINI Vision Urbanaut frontrésze a két hagyományos MINI-stílusjegy, az első fényszórók és a hűtőrács fejlődéstörténetét tükrözi.

Az első fényszórók és a hátsó lámpák többszínű, dinamikus mátrix-grafikája az egyes MINI pillanatokhoz igazodik, és mint ilyen, a gépkocsi és a külvilág közti kommunikáció új formáját váltja valóra.

A tanulmányautó „gördeszka-kerekei” – amelyek Ocean Wave árnyalatban ragyognak – szintén a gépjármű és a külvilág közti kommunikáció merőben új formáját testesítik meg. Az átlátszó, belülről világító kerekek az egyes MINI pillanatokhoz igazodva változtatják megjelenésüket.

A MINI Vision Urbanaut vezetőoldali „C-oszlopa” a meglátogatott úti céloknak, fesztiváloknak és egyesült erővel töltött pillanatoknak állít emléket. A fényképek vitrinszerűen, egy üvegfelület mögött fokozzák a koncepció egyediségét.

Az üvegfelület mögötti egyik hely a #NEXTGen kommunikációs stílusnak állít emléket, amely a tanulmányautó digitális világpremierjének is teret enged. Egy másik egy QR kódot rejt, amely beolvasva azt ismerteti, hogy az analóg és a digitális világ miként válik eggyé a modell karosszériáján.

Digitális szolgáltatások és fenntarthatóság

A MINI Vision Urbanaut tanulmányautó egy forradalmi okoseszközként hasznosítható, amely korszerű mobilitási opcióként a családtagok és barátok meghatározott körének szintén rendelkezésre áll szolgáltatásokat nyújt. A zenerendszer lejátszási listái, a hangoskönyvek és a podcastok mindegyik személyre szabhatók, a magán preferenciák alapján dolgozó útvonaltervező szerepkör mindazonáltal személyre szabott úti tippeket, látnivalókat és érdekességeket szolgáltat.

A MINI Vision Urbanaut a felelős erőforrás-felhasználást élteti. Az újrahasznosított anyagok átfogó használata mellett ez króm- és bőrmentes kialakítást is jelent. Az utastér leginkább meghatározó anyaga a kötött textil.