A magyar természetfotó nagydíja néven új elismerést alapít a Varázslatos Magyarország

A magyar természetfotó nagydíja néven új elismerést alapít a Varázslatos Magyarország

A magyar természetfotó nagydíja néven új elismerést alapít a Varázslatos Magyarország, a pályázat küldetése, hogy a természetfotók által megmutassa az állam nemzeti parkjainak természeti kincseit, ezáltal felhívja a figyelmet a természetvédelem fontosságára – tudatta a Varázslatos Magyarország (VM) szerdán a sajtó képviselőivel.

Mint írják, a nemzetipark-igazgatóságok szakmai felügyeletét ellátó Agrárminisztérium ajánlásával megalapított elismerést Magyarország legkiemelkedőbb természetfotósa kaphatja meg. A fotósok kilenc hónapon át versenyeznek egymással, az év minden szakában fotóznak a természetben, ezután munkáik legjavát mutatják be a szakmai zsűrinek.

A tájékoztatás alapján a díjat a Varázslatos Magyarország részére tervezett Arany Daru szobor testesíti meg, amit 2022-től évente a nagydíjat kiérdemlő első, valamint a második és a harmadik helyezett kaphat meg. A 2021-es pályázati évad helyezettjei idén már átvehetik az elismerést.

A díjazottak és a pályázati kategóriák dobogósainak képei a VM minden évben megjelenő természetfotó-albumában és az állam több prominens kiállítóhelyén megrendezendő kiállításán is úrias helyet kapnak – áll az összegzésben.

mti