A Hyundai Motor elénk tárta a hetedik generációs Grandeur zászlóshajó szedán most bemutatott formatervét

A Hyundai Motor elénk tárta a hetedik generációs Grandeur zászlóshajó szedán most bemutatott formatervét

A Hyundai Motor Company prezentálta a Grandeur (a Koreán kívüli piacokon Azera) zászlóshajó szedán hetedik generációjának merész formatervét. A mostani modell a hatodik generáció 2016-os bemutatkozása után mindössze hat évvel lép színre.

A Grandeur típusnév még 1986-ban jelent meg, mint a Hyundai csúcsminőségű szedánja, és egy csapásra a koreai limuzin-piac meghatározó szereplőjévé növekedett, amelyiknek formavilága és modernizált megoldásai a siker és a prémium minőség szinonimájává váltak. A hetedik generációs Grandeur a kifinomultság és az igényesség korszerű szintjét nyújtja. Bővelkedik az továbbfejlesztett stílusjegyekben és ultramodern részletekben, ami korrekten tükrözi a mobilitási piac most zajló, radikális átalakulását, míg tiszteletben tartja a modell mesés hagyatékát.

„A hetedik generációs Grandeur ugyanabban az időben jelképezi a Hyundai múlt iránt érzett tiszteletét, és a jövő irányába mutatott elkötelezettségét.” – mondta SangYup Lee alelnök úr, a Hyundai formatervezési centrumának igazgatója. „Érzelmeket ébresztő formatervvel és kifinomult ügyfélélménnyel állítunk új mércét a prémium szedánok piacán.”

A művészet és a modern műszaki megoldás nagyszerű egységét megalkotó külső formaterv

A most bemutatott Grandeur külső formatervét részben a korábbi generációs modellek ihlették, részben a Hyundai Motor azon filozófiája vezérelte, hogy a múltban való elmélyülést a jövőbe vezető irány kijelölésével ötvözzék.

A modell egyik leginkább meghatározó jellemzője a karosszéria nyers optikai tömege, és az kis híján ösztönös arányérzet, ami egyensúlyt hoz létre a prémium járművek és a sportautók stílusjegyei közt. A új Grandeur karakterét meghatározza a hajnal első fénysugarai által ihletett Seamless Horizon (azaz „isteni látóhatár”) stílusú világítótest, amely kihangsúlyozza a modell széles kiállását, és harmonizál a parametrikus ékszer szépségű hűtőmaszkkal. A Seamless Horizon lámpatest a modern műszaki megoldás és a művészet pompás egységét testesíti meg, egyben meghatározza a Grandeur jövő-orientált, racionális formavilágát.

A nagyautó jókora optikai tömegét erősíti az az egyetlen karaktervonal, amely nehézség nélkül, vízszintesen fut végig az első lámpatestektől a hátsókig. Átszeli a karosszéria egyszerű, minimalista oldalfalait, amelyek az ablakráma nélküli oldalajtókkal és a lemezekbe simuló, onnan szükség során automatán kiugró kilincsekkel egyetemben jól tükrözik a modell korunkbeli stílusát és kifinomultságát.

A Grandeur nyújtott tengelytávja jól harmonizál a szélvédő tövének és a C-oszlopnak a merész, hátrébb húzott kialakításával, ami ugyanabban az időben nyújt egyedülálló térérzetet, mindemellett sportos, dinamikus arányokat.

A Seamless Horizon kinézet a feszes rajzolatú far szélességében húzódó, karakteres vegyített lámpatesten is visszaköszön, kihangsúlyozva a modell kecses, ennek ellenére magabiztos kiállását.

Pihentető, regeneráló oázisként újraértelmezett belső tér

A modern Grandeur tekintetében a Hyundai Motor belső tere körülöleli a vezetőt, és prémium, fenntartható anyagokkal hoz létre cicoma mentes, komfortos pihenőhelyet, amely lélegzetvételnyi megnyugvást ígér a zsúfolt mindennapokban.

A környezeti hangulatvilágítás az ajtók borításától a műszerfal elülső feléig húzódik; az integrált monitor jobb felső sarkának interaktív megvilágítása most bemutatott ügyfélélményt ad. Az ajtópanel mintázatán igényes koreai stíluselemek köszönnek vissza. Ezek a részletek egyesült erővel pihentető, regeneráló környezetet hoznak létre az utasok részére.

A kormánykerék rajzolatát az első generációs Grandeur egyküllős volánja ihlette; ennek korszerű reinkarnációja a kezelőszervek integrálása és újrarendezése jóvoltából tökéletesített vezetési környezetet idéz elő. A sebességváltó kart a kormánykerékre költöztettük. Ezáltal felszabadult a padlókonzol, ahol a Hyundai cicoma mentes tárolási megoldásokat és vezeték nélküli töltési lehetőségeket nyújt, a legváltozatosabb életstílusokhoz és online kapcsolódási igényekhez szabva.

A kecsesen kidolgozott beltéri felületeken valódi fával, alumíniummal és természetes módon megfestett Nappa bőrrel találkozunk; utóbbit tradícióknak megfelelő koreai mintázattal steppelik, ami még egyedibbé és kifinomultabbá teszi megjelenését. A szedán belső és külső tere szintén bővelkedik fenntartható anyagokban. A környezettudatos technikával feldolgozott Nappa bőr mellett higiénikus, antibakteriális bőrt találunk különféle, gyakran megérintett pontokon.