A Házassági történet volt a Gotham Awards legnagyobb nyertese

A Házassági történet volt a Gotham Awards legnagyobb nyertese

Noah Baumbach fájdalmas válásról szóló filmje, a Házassági történet volt a hétfőn Manhattanban megszervezett Gotham Awards díjátadó gála legnagyobb nyertese: a Netflix-produkció négy trófeát gyűjtött be, köztük a legjobb film díját.

A Variety.com beszámolója alapján a tartalomkésztő és streamingóriás Netflix a keleti parti független filmdíjátadón a tíz díjból hatot szerzett meg produkcióival.

A Házassági történetért Baumbach megkapta a legjobb film díját, de a dráma férfi főszereplője, Adam Driver is díjazott lett. Baumbach kaphatta meg a legjobb forgatókönyv díját, és a Gotham-díjkiosztót szervező Independent Filmmakers Projekt (IFP) elemei által odaítélt közönségdíjat is kiérdemelte a filmje.

A legjobb sorozat díját Ava DuVernay minisorozata, a When They See Us kapta, amely igazságtalanul megvádolt harlemi fiatalokról szól. A legjobb dokumentumfilm díját ugyanakkor ugyancsak a Netflix egy produkciója, az American Factory nyerte el.

A legjobb színésznő trófeáját Awkwafina kapta a The Farewell című drámában nyújtott alakításáért. A film egy fiatal amerikairól szól, aki hazatér Kínába, hogy idős nagymamáját gondozza. A színésznő a díját minden nagymamának ajánlotta, “akik kényeztetnek minket, szeretnek minket és hisznek bennünk”.

A 29. alkalommal megszervezett díjátadó gálán két színész, Laura Dern és Sam Rockwell, amellett Ava DuVernay filmrendező és a FilmNation alapító-igazgatója, Glen Basner is elismerésben részesült.

mti