A feltekerhető tévé, ami ismét tudatosítja a teret

A feltekerhető tévé, ami ismét tudatosítja a teret

A modern műszaki megoldás és a térdizájn találkozását testesíti meg az LG Electronics (LG) és a Foster + Partners együttes művészeti installációja, amely a milánói dizájnhéten az LG SIGNATURE OLED TV R főszereplésével mutatkozott be.

Az első alkalommal a 2019-es CES-en mutatkozott be, feltekerhető LG OLED TV igazi látványosság, amely ismét tudatosítja a televízió és a beltér kapcsolatát. A áru dizájnfilozófiája (a megjelenítő csak akkor jelenik meg, mikor is ténylegesen szükség van rá) új szintre emeli az egységes enteriőr fogalmát, és kínálja, hogy megszabaduljunk a „falak uralmától”. A neves brit építészeti dizájncég, a Foster + Partners az LG-vel együtt fejlesztette a feltekerhető televíziót, szorosan kooperálva a árucikk formatervének, amellett egyes belső mechanikai megoldásainak kialakítása esetén.

A tér újraértelmezése titulussal rendelkező installáció a fény, a modern műszaki megoldás és a megjelenés határterülteinek ötvözésével háromdimenziós módon szemlélteti a belső tér új lehetőségeit egy olyan modern műszaki megoldás bevonásával, amely egyetlen gombnyomásra vált alakot. Az LG végtelen kontrasztot és természetes színvisszaadást kínáló OLED kijelzőtechnológiájával és a Dolby Atmos valósághű hangzásvilágával a feltekerhető televízió új, lenyűgöző audiovizuális élményt nyújt a nézőknek.

A kiállítótér – amely egyben egy művészeti galériát és egy lakóhelyet is megtestesít – jól szemlélteti, hogy az LG futurisztikus televíziója hogyan formálja nagyképernyős házimozi-helyiséggé a nappalit bekapcsolt állapotban, ezt követően ugyanez a konstrukció kikapcsolva hogyan válik mai művészeti alkotássá a szálcsiszolt alumínium házba rejtve. A fény, amely finoman átszűrődik az installáció ablakszerű kivágásain azt szemlélteti, miként változtatja pozícióját a Nap és hogyan járja be a szobát a fénye, mindent összevetve érzékeltetve az idő múlását. Az installáció azt is szimbolizálja, hogyan alkalmazkodik az élet ritmusához az LG technológiája: a fényes és hangos környezetben a televízió képernyője egész igazság szerint feltárul, ám újra eltűnik, amikor a fények elhalványulnak és a hangok is megfakulnak.