A British Museum őrzi vezető helyét a leglátogatottabb angliai látnivalók listáján

A British Museum őrzi vezető helyét a leglátogatottabb angliai látnivalók listáján

Megőrizte vezető helyét a British Museum a leglátogatottabb térítésmentes angliai látványosságok listáján, az intézményt, amely tizedik éve áll az összesítés élén, csaknem hatmillióan keresték fel 2017-ben frissen ismertetett adatok alapján.

A hivatalos brit turistaügynökség, a Visit England által közölt listán a második helyet a londoni Tate Korszerű múzeum szerezte meg valamivel több mint 5,5 millió látogatóval. A térítésmentesen várja az érdeklődőket látványosságok közt a harmadik a londoni Nemzeti Galéria, a negyedik a brightoni kikötő, az ötödik a londoni Természettudományi Múzeum lett.

Anglia leglátogatottabb fizetős látványossága a Tower volt 2017-ben. A középkori londoni épületegyüttest 2,8 millióan keresték fel, és ezzel kilencedik éve vezeti a leginkább közkedvelt fizetős látványosságok listáját. A világörökségi helyszínt a chesteri állatkert követi a második helyen 1,9 millió vendéggel. Az első ötbe az Észak-Yorkshire grófságbeli flamingópark, a hajókázás a Windermere-tavon és Stonehenge került be.

A Visit England összeállítása alapján előző évben számottevően bővült a történelmi emlékhelyek látogatottsága. A malmok, emlékművek, hajók, temetkezési helyszínek látogatóinak száma nyolc %-kal nőtt 2016-hoz képest. A farmoké öt, a történelmi épületeké és imahelyeké 4 százalékkal növekedett.

Az költségmentes és a fizetős látványosságokat egészében véve két százalékkal többen keresték fel 2017-ben, mint egy évvel ezelőtt, a látogatók hát százalékkal többet költöttek 2016-hoz képest.

A Visit England alapján a turizmus csaknem 109 milliárd font értékű szektor Nagy-Britanniában.

mti