A BMW M divízió 50. jubileumának a BMW M3 és BMW M4 különkiadása is emléket állít

A BMW M divízió 50. jubileumának a BMW M3 és BMW M4 különkiadása is emléket állít

Limitált sorozat, nem mindennapi stílusjegyek és piacspecifikus kialakítás: a BMW M GmbH egy olyan exkluzív ritkasággal kezdi meg fennállása hatodik évtizedét, amely a prémium középkategória nagyteljesítményű sportautó-párosának műszaki alapjain nemzetközileg megdobbantja a BMW M rajongóinak szívét.

Szenzációs innovációkkal tarkított, varázslatos eseményeivel és internacionális rajongótáborával a BMW M GmbH ezekben a hetekben és hónapokban fennállása első öt évtizedét ünnepli. A BMW Motorsport GmbH alapító okiratát 1972. május 24-én írták alá, ma mindazonáltal, kereken 50 évvel később a BMW M GmbH néven ismert társaság egy exkluzív különkiadással ünnepli a jeles évfordulót.

A BMW M3 limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 9,8 – 10,2 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 223 – 231 gramm / km) és a BMW M4 Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 9,8 – 10,1 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 223 – 230 gramm / km) műszaki alapjaira gyártott „50 Jahre BMW M” különkiadással a BMW M rajongói a Föld minden táján ugyanabban az időben hódolhatnak a versenyzés iránti szenvedélyüknek és a BMW M GmbH már félévszázados hagyományainak. A limitált szériában kínált különkiadás több rendhagyó stílusjegye és személyre szabott felszereltsége garantálja, hogy az összes modell egyediként, tulajdonosa stílusát tükrözve gurul le a gyártósorról.

A „50 Jahre BMW M” különkiadás műszaki bázisát a BMW M GmbH legsikeresebb modellsorozatának új generációja adja: a BMW M3 és a BMW M4 típusnév az egész világon a prémium középkategóriában elérhető nagyteljesítményű sportautók szinonimája. A különkiadás motorterében egy BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, nagyon magas fordulatszám-tartományig kalibrált, soros hathengeres benzinmotor dolgozik, 375 kW / 510 lóerő maximális teljesítménnyel. Ezt az erőt modellváltozattól függően vagy hatfokozatú manuális váltó, vagy Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltó továbbítja a hátsó tengelyhez, vagy M xDrive okos összkerékhajtás során mind a négy kerékhez.

A különkiadás piaconként eltérő stílusjegyekkel, szigorúan korlátozott darabszámban válik elérhetővé a bajor prémiummárka leglényegesebb piacain. Az exkluzív ritkaság karosszériáján a BMW M GmbH modelltörténetének leginkább meghatározó fényezései köszönnek vissza, amelyeket hasonlóan exkluzív BMW M kovácsolt keréktárcsák és elbűvölő utastéri dekorbetétek egészítenek ki.

Európában és egyes kiválasztott piacokon a BMW M GmbH a jeles évforduló alkalmából a BMW M4 Coupé exkluzív különkiadását teszi elérhetővé. A kétajtós „50 Jahre BMW M” különkiadás Carbon Black, Macao Blue, Brands Hatch Grey, Imola Red és San Marino Blue karosszériafényezési árnyalatokban lesz megrendelhető. A limitált sorozat lenyűgöző kisugárzását az első tengelyen 19”, a hátsó tengelyen ugyanakkor 20” méretű, duplaküllő-dizájnú, kovácsolt BMW M keréktárcsák fokozzák tovább, első alkalommal Orbit Grey matt és Gold Bronze matt árnyalatokban.

Kínában ugyancsak a BMW M4 Coupé műszaki alapjaira megálmodott „50 Jahre BMW M” különkiadás válik elérhetővé, mindössze Fire Orange és Stratus Grey karosszériafényezési árnyalatokban – mivel a BMW M GmbH fennállásának 50. évfordulójakor Kínában épp a Tigris évét ünneplik. A kínai piac részére állított elő limitált sorozat a Fire Orange karosszériafényezés során Orbit Grey matt, a Stratus Grey karosszériafényezés során ugyanakkor Gold Bronze matt árnyalatú, kovácsolt BMW M keréktárcsákon gurul le a gyártósorról.

A BMW M4 Coupé műszaki alapjaira állított elő különkiadás utasterében a küszöbléceket „Edition 50 Jahre BMW M”, a középkonzolt és a fejtámlákat mindazonáltal „M4 Edition 50 Jahre BMW M” feliratok díszítik – az alapfelszereltségként kínált BMW M sportülések és a külön választható extrafelszereltség részeként megrendelhető M Carbon kagylóülések során nemkülönben.

A BMW M3 limuzin műszaki alapjaira tervezett „50 Jahre BMW M” különkiadás az Egyesült Államok és Kanada piacainak kiváltsága. A tengerentúlra mindössze 500 példány érkezik a négyajtós élsportolóból, öt eltérő karosszériafényezési árnyalatban: Vermilion Red, Techno Violet, Interlagos Blue, Fire Orange és Limerock Grey. Az összes karosszériafényezési árnyalathoz Orbit Grey matt árnyalatú, kovácsolt BMW M keréktárcsák és kényesen válogatott BMW M Performance alkatrészek társulnak. Az exkluzív különkiadás motorsport-ihlette extrafelszereltségi opciói közt a szénszálból készült BMW M Performance első koptatók, a szénszálból készült BMW M Performance hátsó légterelő szárny és a szénszál / titán kettőséből készült BMW M Performance kipufogóvégek is megtalálhatók.

Az utastér egyediségéről „Edition 50 Jahre BMW M” feliratú küszöblécek, ezenfelül az első és a hátsó ülések fejtámláin visszaköszönő BMW M trikolor árnyalat gondoskodik. A különkiadás alapfelszereltségként kínált BMW M sportülései és opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető M Carbon kagylóülései hasonlóképpen exkluzív varrásmintát viselnek. A középkonzoli pohártartó fedelét az „M3 Edition 50 Jahre BMW M” felirat és a különkiadás specifikus sorszáma csinosítja.