A BMW Group nagymértékű értékesítési növekedéssel zárta az év első kilenc hónapját

A BMW Group nagymértékű értékesítési növekedéssel zárta az év első kilenc hónapját

2021 januárja és szeptembere közt a vállalatcsoport az egész világon 1 932 236 darab új gépjárműt adott el, amely 17,9 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakának teljesítményét. A bajor prémiumgyártó elektromos mobilitásra összpontosító stratégiája eközben népszerűbb, mint valaha: a zéró emissziójú BMW és MINI modellek értékesítési mutatója az év eleje óta több mint duplájára emelkedett.

A BMW Group nemzetközileg 1 932 236 darab új BMW, MINI és Rolls-Royce modellt árusított 2021 első kilenc hónapjában, amely 2020 első háromnegyed évéhez képest viszonyítva 17,9 százalékos növekedésnek felel meg. A nagyfokú növekedésből a bajor prémiumgyártó az összes márkája és minden értékesítési régiója kivette a részét. Szerfelett erős versenyhelyzetét kihasználva a BMW Group tovább építkezik olyan kulcsfontosságú piacain, akárcsak az Egyesült Államok, Európa és Kína.

„Az elmúlt kilenc hónap értékesítési sikertörténete tisztán mutatja, hogy ügyfeleink mennyire nagyra értékelik kiegyensúlyozott, fenntartható és lenyűgöző modellpalettánkat. A félvezető komponensek körül kialakult nehézségeket az teljes év esetén erős működési teljesítménnyel tudtuk ellensúlyozni. Meggyőződéssel valljuk, hogy a 2021-es évet ambiciózus értékesítési céljainkat elérve, stabil, nyereséges növekedéssel zárjuk” – mondta Pieter Nota, aki a BMW AG igazgatótanácsának tagjaként egy személyben felel a BMW, a MINI és a Rolls-Royce márkák értékesítési hálózatáért, átfogó marketingjéért és ügyfélszolgálati részlegeiért. „Az év eleje óta több mint duplájára növeltük tisztán elektromos meghajtású új autóink értékesítési volumenét, amely minden kétséget kizáróan igazolja elektromos mobilitásra összpontosító vállalati stratégiánk létjogosultságát” – tette hozzá.

A BMW Group elektromos mobilitási növekedését a BMW iX, a BMW i4 és a BMW iX3 támasztja alá

2021 januárja és szeptembere közt a BMW Group nemzetközileg 231 576 darab hálózatról tölthető új gépkocsit biztosított ügyfélkörének, amely az előző esztendő hasonló időszakához viszonyítva 98,9 százalékos fejlődést jelent. Az év harmadik negyedéve ebből 78 333 darabbal vette ki a részét, amely 43,1 százalékos gyarapodásnak felel meg. Az év eleje óta a BMW és a MINI összesen 59 688 darab tisztán elektromos meghajtású új gépjárműt árusított globálisan, amely 121,4 százalékkal szárnyalja túl a 2020-ban produkált mutatót. A tisztán elektromos meghajtású BMW iX3 (vegyített energiafogyasztás (WLTP): 18,5 – 18,9 kWh / 100 km), amely az év eleje óta Európában szintén rendelkezésre áll, ez idő alatt 20 887 példányban talált gazdára.

„A BMW iX és a BMW i4 novemberi piaci bevezetésével a hálózatról tölthető modellpalettánk két olyan újdonsággal bővül, amelyek még vonzóbbá teszik az elektromos mobilitást. Már a nóvumokra érkező előrendelések is jól tükrözik ügyfeleink lelkesedését a modern modellek iránt” – nyilatkozott Pieter Nota.

A BMW Group az jövőbeni években tekintélyes mértékben bővíti tovább hálózatról tölthető portfólióját: érkezik a tisztán elektromos meghajtású BMW 7-es széria, BMW X1 és BMW 5-ös széria, amellett a MINI Countryman utódja és a károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedő Rolls-Royce Spectre, aminek érkezését az angol luxusautó-gyártó nemrégiben irányozta elő 2023 negyedik negyedévére. A BMW Group már 2023-ban legalább egy tisztán elektromos meghajtású modellel kívánja képviseltetni magát azon járműszegmensei 90 százalékában, amelyekben jelen van. A vállalatcsoport célja, hogy a 2025-ig hátralévő négy esztendőben minden évben átlagosan 50 százalékkal növelje tisztán elektromos meghajtású új autói értékesítési mennyiségét, ezzel mindazonáltal meghaladja a 2020-ban eladott darabszám több mint tízszeresét. A BMW Group tervei alapján a zéró emissziójú modellek már 2030-ban a vállalatcsoport abszolút átfogó értékesítési mutatójának legalább 50 százalékát adják ezt követően, és mint ilyen, az jövőbeni megközelítően tíz évben a bajor prémiumgyártó csaknem tízmillió darab tisztán elektromos meghajtású új gépkocsit gurít ki a Föld útjaira.

A félvezetők körüli nehézségek még mindig fennállnak

2021 első kilenc hónapjában a BMW Group a félvezető komponensek elérhetősége alapján formázta meg gyártási programját. A vállalatcsoport azt valószínűsíti, hogy a félvezető alkatrészek ellátása még mindig nehéz marad, mindent összevetve nem zárja ki, hogy ez a tényező az év hátralévő részében az értékesítésre is hatással lesz – noha a BMW Group a komponensek körül kialakult nehézségeket eddig sikeresen ellensúlyozta.

A BMW márka figyelemre méltó növekedéssel zárta az esztendő első háromnegyed évét

A BMW nemzetközileg 19,3 százalékkal több új gépjárműt adott el idén szeptemberig, mint az előző esztendő első kilenc hónapjában. Szám alapján ez 1 703 080 darab új modell, amelyből a BMW X modellcsaládot alkotó Sports Activity Vehicle és Sports Activity Coupé modellek a tavalyi esztendő hasonló időszakához képest 20,6 százalékkal több, korrekten 764 958 darabbal vették ki a részüket. A bajor prémiummárka portfóliójához nyári hónapokban csatlakozott az átfogó megújuláson átesett BMW X3 és BMW X4, amelyeket nemsoká a korszerű BMW 2-es Coupé és a modern BMW 4-es Gran Coupé követ – kivételes stílusban testesítve meg a márka által fémjelzett vezetési élményt.

Stabil növekedési pályán a MINI is

2021 első kilenc hónapjában az egész világon 224 838 darab új MINI modell talált gazdára, amely 7,9 százalékos fejlődést jelent. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE modellt (vegyített energiafogyasztás (NEDC): 14,9 – 16,9 kWh / 100 km; vegyített energiafogyasztás (WLTP): 15,2 – 17,6 kWh / 100 km) osztatlan népszerűség veszi körbe, amely a január óta 106,6 százalékos gyarapodásnak használható, 20 104 darabos értékesítési mutatóban is tetten érhető. Az idén január és szeptember közt elkelt új MINI modellek 15,2 százalékát hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiával rendelték meg az ügyfelek. Ez is megerősíti az angol prémiummárka azon, nagyvárosi mobilitás és hosszútávú fenntarthatóság melletti elköteleződését, amely mentén 2030-tól csakis tisztán elektromos meghajtású modelleket ad ezt követően. A MINI Cooper SE a vállalati flották tekintetében is egyre átfogóbb népszerűségnek örvend, a harmadik negyedévben példaként a MINI két nagyvállalati partnere is 82, továbbá 140 darab zéró emissziójú modellel bővítette tovább munkavállalói flottáját.

A BMW M GmbH értékesítési mutatója egész gázzal száguld

A nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M GmbH globálisan 123 008 darab új modellt forgalmazott a január és szeptember közt eltelt kilenc hónapban, amely az előző esztendő hasonló időszakában elért teljesítményhez viszonyítva 22,2 százalékos fejlődés. A márciusban mutatkozott be BMW M3 és BMW M4 sikertörténete töretlenül folytatódik, míg az eladási számok növekedéséhez a BMW X5 M és a BMW X6 M párosa is nagymértékben hozzájárult. A BMW M Performance modellek palettáján a BMW M440 típusjelzésű kupé és kabrió modellek, tetejébe az M340 típusjelzésű testvérmodellek is osztatlan sikernek örvendenek.

Rolls-Royce Motor Cars: az ez évi esztendő első kilenc hónapjának értékesítési mutatója már az egész 2020-as teljesítményt felülmúlta

A Rolls-Royce Motor Cars 4 318 darab luxusautót forgalmazott 2021 első kilenc hónapjában, amellyel máris felülmúlta az egész 2020-as évben eladott darabszámot. Az angol luxusautó-gyártó értékesítési régióiban minden modell iránt kimagasló ügyfél-érdeklődés mutatkozik, főként a modern Ghost és a Cullinan főszereplésével. A társaság nemrégiben fedte fel első tisztán elektromos meghajtású modellje érkezését: a Rolls-Royce Spectre 2023 utolsó negyedévében ünnepli világpremierjét. Sőt mi több, 2030-tól a Rolls-Royce mindössze tisztán elektromos meghajtású luxusautókat ígér ezután.

Kilenc sikeres hónap után a BMW Motorrad a történelem legmagasabb értékesítési mutatója felé fordulva vette az utolsó negyedév rajtját

A BMW Motorrad a 2021 januárja és szeptembere közt eltelt kilenc hónapban nemzetközileg összesen 156 609 darab új robogót és motorkerékpárt biztosított vásárlóinak, amely a tavalyi teljesítmény tükrében 20,8 százalékos növekedést jelent. Sikeres növekedési stratégiájának hála a BMW Group kétkerekű divíziója képes volt tovább építkezni abszolút értékesítési rekordot hozó első féléves eredményére, mígnem újabb, abszolút rekordot jelentő első háromnegyed éves teljesítményt ért el. A kimagasló siker kulcsa a BMW Motorrad friss és széles modellpalettája, amelyen az ez évi év kezdete óta tíz újdonság sorakozik. A modern R 18 B és R 18 Transcontinental szeptemberi piaci bevezetésével a BMW Motorrad a jókora „cruiser” szegmensben két lenyűgöző, hamisítatlan újdonsággal bővíti tovább kínálatát.

A BMW és a MINI értékesítési eredményei a főbb régiókban

A BMW Group megtartotta stabil pozícióját az Egyesült Államokban, ahol az év első kilenc hónapját 33,1 százalékos értékesítési gyarapodással zárta. Ez szám alapján 265 683 darab új modellt jelent.

Kínában a vállalatcsoport ez idő alatt 669 637 darab új BMW és MINI modellt adott el, amely 19,6 százalékos értékesítési fejlődésnek tekinthető.

Európában ez az arány 11,8 százalék, amely 724 933 darab új modellben volt tetten érhető. Az öreg kontinens értékesítési régiója egyre nagyobb piaci részesedést élvez a prémium szegmensben.

A hazai piacának számító Németországban a BMW Group 1,4 százalékkal több, szám alapján 204 842 darab új gépkocsira vett fel rendelést az ez évi év első kilenc hónapjában. A müncheni központú vállalatcsoport a beszállítói láncban jelentkező kihívások ellenére is képes volt növelni szegmensbeli részesedését az előző esztendőhöz viszonyítva.