A Bécsi Operabál sztárvendége lesz Goldie Hawn

A Bécsi Operabál sztárvendége lesz Goldie Hawn

Goldie Hawn lesz a Bécsi Operabál sztárvendége, az amerikai színésznőt Richard Lugner osztrák építési vállalkozó hívta meg a február 23-án tartandó eseményre.

Lugner sajtótájékoztatóján közölte, hogy lánya, Jacqueline tanácsára hívta meg Goldie Hawnt. „Nem szeszélyes színésznő, ugyanakkor roppantul elegáns, roppant módon kedvelem őt” – mondta a 84 éves Lugner. A korábbi elképzelések alapján Goldie Hawnt férje, Kurt Russel is elkísérte volna, viszont egy operáció folytán nem tud jelen lenni a bálon. A színésznőt mindent összevetve egy barátnője kíséri el.

Goldie Hawn az időeltolódás folytán már január 21-én Bécsbe érkezik, másnap ugyanakkor Lugner kíséretében sajtótájékoztatót tart.

Az építési vállalkozó tavalyi sztárvendége Brooke Shields amerikai színésznő volt. Lugner korábbi vendégei közt szerepelt Joan Collins, Ivana Trump, Grace Jones, Sarah Ferguson, Raquel Welch, Faye Dunaway, Claudia Cardinale, Pamela Anderson, Brigitte Nielsen, Gina Lollobrigida, Mira Sorvino, Sophia Loren, Andy McDowell, Larry Hagman, Roger Moore, Paris Hilton és Geri Halliwell.

A Bécsi Operabált Jonas Kaufmann német tenor fellépése nyitja meg. A német sztártenor Georges Bizet Carmen című operájából adja elő a Virág-áriát, és Lehár Ferenc A mosoly országa című operettjéből énekli ezután a Vágyom egy nő után című slágert.

Az ez évi Bécsi Operabál elsőbálozóinak tiaráját Karl Lagerfeld francia divattervező álmodta meg. A találkozóra csaknem 5500 vendéget várnak. A földkerekség talán legismertebb báljára 290 eurótól (csaknem 90 ezer forint) lehet kapni belépőjegyet, de a páholy akár 20 500 euróba (csaknem 6,4 millió forint) is kerülhet. Asztalokat 400 és 1200 euróért (csaknem 130 ezer és 380 ezer forint) lehet foglalni.

Várhatóan csaknem 1,3 millió tévénéző követi ezután élőben a nyitóeseményt. Az osztrák közszolgálati televízió (ORF) este negyed kilenckor kezdi meg a csaknem három órán keresztül tartó élő közvetítést.

mti