5 hétköznapi helyzet, amihez támogatást nyújt a zene

5 hétköznapi helyzet, amin nyújt támogatást a zene

Vannak, akik egész nap fejhallgatóval dolgoznak az irodában és vannak, akiknek pompás csend kell a koncentrációhoz. A zenét többnyire a feladatok monotonitásának megtörésére vagy a körülöttünk állandóan hangoskodó munkatársak kizárására használjuk, mindazonáltal a célszerű dalok hallgatásával közérzetünkön és produktivitásunkon is javíthatunk. Az LG hazai csapata most a legjellemzőbb és legkellemetlenebb munkahelyi szituációkhoz és a leginkább közkedvelt PC játékokhoz csinált olyan Spotify lejátszási listákat, melyekkel egyből megteremthetjük a helyes hangulatot a megjelenítő előtti idő eltöltéséhez.

1. Ha nehezen indul reggel a munka

Az irodai zenehallgatásnak három releváns hatása lehet: növelheti éberségi szintünket, megváltoztathatja a hangulatunkat, de el is terelheti a figyelmünket attól függően, hogy milyen jellegű feladatot végzünk, és milyen zenét hallgatunk. A reggeli órákban ajánlatos kellemes hangulatú, középtempós, egy-két akkordból álló sima dalokat választanunk, amik lassan de biztosan ébresztenek fel minket és még a figyelmünket sem vonják el. Ha ugyanakkor unalmas feladatunk van, dobjuk fel a hangulatunkat valamilyen pörgős, széles körben elterjedt dallal, mert sokkal gyorsabban végzünk az egyszerűbb, egysíkú feladatokkal, ha derűs zenével tartjuk éberen gondolkodásunkat.

Easy morning vibes: https://open.spotify.com/playlist/5KLqJFufJhRONYS3i9 MoFc

2. Ha túl nagy rajtunk a nyomás

Ha hirtelen nagyon sok feladat ömlik ránk és rövid idő alatt kell sokat teljesítenünk, minden külső zaj egyből zavaróvá válik. Ilyen esetben hallgassunk monoton, azonban dallamos zenét, amiben elmélyülhetünk. Az LG OFFICE tematikájú lejátszási listái közt találunk konkrétan olyan gyűjteményt, ami a koncentrációnk visszanyerésében nyújt támogatást.

Under pressure: https://open.spotify.com/playlist/5jbmaAN4CZwVVRK9HTlzVl

3. Ha életünk legrosszabb meetingjén vagyunk túl

Egy igazán kellemetlen, hosszú és idegőrlő találkozó után nehéz a következő feladatra fókuszálni. Ha nem szeretnénk a munkatársainkon, vagy rosszabb esetben a főnökünkön levezetni a feszültséget, hallgassunk meg pár zúzós rock slágert és eresszük ki a gőzt. Tiszta fejjel egyből könnyebb lesz nekiállni a soron következő feladatnak.

After the worst meeting: https://open.spotify.com/playlist/7B4jjcyy0×88FUqaC9Vsir

4. Ha fejben már a tengerparton vagyunk

Ha legszívesebben már a homokos tengerparton süttetnénk a hasunkat, ne álljunk ellen a kísértésnek: hallgassunk nyári slágereket, és egyből motiváltak leszünk arra, hogy a túlórázás helyett még munkaidőben befejezzünk minden feladatot.

When you’d rather be on holiday: https://open.spotify.com/playlist/09Sm8d9K8acbSC7g5PgWzW

5. Ha még jobbak akarunk lenni a játékban

Az LG friss, 2019. áprilisi felmérése alapján a PC játékokat játszó magyarok kétharmada hallgat rendszeresen vagy alkalmanként zenét játék közben. Ez nem véletlen: a villámgyors és ritmusos zenék a gondolkodásunkat is felpörgetik és a játék sokadik órájában is éberen tartják figyelmünket. Az LG lejátszási listái közt olyan ikonikus játékokhoz találunk playlisteket, mint a WOW vagy a LOL, de arra az esetre szintén fellelhetünk aláfestő zenét, ha éppen az utolsó életünk elvesztésén bánkódunk.

E-sport marathon: https://open.spotify.com/playlist/4bM7gv15qR91pdr71lN87f

Bár mindenkinek más típusú zene válik be munka és játék mellé, az LG 18 egyéni igényeket kiszolgáló tematikájú lejátszási listájával flottul letesztelhetjük, hogy milyen dalok mellett tudunk a leghatékonyabbak lenni, legyen szó munkáról vagy játékról.