24 öntöltő hibrid elektromos Toyota C-HR a párizsi olimpiára való felkészüléshez

24 öntöltő hibrid elektromos Toyota C-HR a párizsi olimpiára való felkészüléshez

A NOB világszintű mobilitási partnereként és a MOB platina fokozatú támogatójaként a Toyota 24 magyar olimpikon részére adott ma át környezetbarát öntöltő hibrid elektromos C-HR-eket annak érdekében, hogy ezzel támogassa felkészülésüket a 2024-es párizsi olimpiára. A támogatott sportolók közt akadnak többszörös olimpiai bajnok sportolók és fiatal ígéretek hasonlóképpen.

A magyar olimpiai csapat az elmúlt negyed évszázad legeredményesebb olimpiai szereplésével, összesen 20 éremmel (6 arany, 7 ezüst és 7 bronz) zárta a tokiói olimpiát. Olimpikonjaink ugyanakkor nem ülnek a babérjaikon, már most a 2024-es párizsi olimpiára készülnek, ebben mindazonáltal, már tradicionálisan a Toyota támogatja őket.

A Föld legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert és a társadalmi felelősségvállalás több területén aktív Toyota mivel 2016-ban nyolc évre szóló együttműködési megállapodást kötött az internacionális Olimpiai Bizottsággal (NOB) és az internacionális Paralimpiai Bizottsággal (NPB), 2017-ben ugyanakkor a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) platina fokozatú támogatója lett, járművekkel, mobilitási szolgáltatásokkal és megoldásokkal segítve az ötkarikás mozgalmat.

A magyar olimpikonok tokiói olimpiára való felkészülését példának okáért két ütemben összesen 34 (egy márkakereskedés egyéni támogatása révén mindazonáltal igazság szerint 35) gépkocsi átadásával támogatta a zöld autózás szinonimájának számító autógyártó, akik közül 26-an kvótát, 10-en érmet újabb 4-en ugyanakkor pontszerző helyet hoztak hazánknak.

24 öntöltő hibrid elektromos Toyota C-HR a párizsi olimpiára való felkészüléshez

Már javában folyik ugyanakkor olimpikonjaink felkészülése a 2024-es párizsi olimpiára, amit a Toyota első körben 24 öntöltő hibrid elektromos Toyota C-HR rendelkezésére bocsátásával támogat. A támogatott sportolók kiválasztása az elmúlt évekhez hasonlóan MOB szakmai javaslatai alapján történt, mindent összevetve ezúttal is kerültek a támogatott sportolók közé többszörösen bizonyított nagy nevek és fiatal ígéretek ugyanúgy.

A elbűvölő MAGYAROCK szignalizációval ellátott gépkocsik ünnepélyes átadására március 17. -én, a Hungaroringen került sor, ahol a sportolók egy a mesés pályán megtett tiszteletkör keretében ismerkedhettek meg új autójukkal, a Toyota rendkívüli támogatását ugyanakkor a MOB elnöke, Gyulay Zsolt is méltatta.

„Hihetetlenül releváns a MOB és a magyar sportolók részére az a töretlen patronálás, amellyel a Toyota most már 5 éve olimpikonjaink felkészülését támogatja. A rendelkezésre bocsátott környezettudatos gépjárműk egyidejűleg jelentenek komoly, a Covid terhelte időszakban leginkább felértékelődő segítséget a felkészüléshez létfontosságú logisztikai feladatok lebonyolításában, és motivációt sportolóink részére még jobb teljesítmények elérésére. Mindez nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a Toyota segítségével 2024-ben Párizsban megismételhessük vagy akár túl is szárnyalhassuk a tokiói sikereket.” – fogalmaz Gyulay Zsolt a Toyota támogatása kapcsán.

„Az olimpia szellemisége, a békés vetélkedés és saját korlátaink legyőzésének missziója különösen felértékelődik egy a mostanihoz hasonló, háborús konfliktus terhelte időszakban. Megtisztelő számunkra, hogy most már ötödik éve, a második nyári olimpiára készülve támogathatjuk környezettudatos gépkocsikkal a MOB tevékenységét és a fiatal generációk részére példaképként szolgáló magyar sportolók olimpiai felkészülését.

Jelentős boldogság számunkra, hogy az rajtunk keresztül támogatott sportolók közt nemkülönben helyet kaphatnak igazi sportolói ikonok és ifjú fenoménok is, bízunk benne, hogy Tokióhoz hasonlóan Párizsban is sokuknak sikerül önmagukat legyőzve érmekre váltani a beléjük helyezett bizalmat.” -teszi hozzá László Richárd, a Toyota magyarországi országigazgatója.

A Toyota első körben nem mindössze 24 magyar atléta olimpiai felkészülésének támogatása mellett elfért a kajak-kenu sportot képviselő Bodonyi Dóra, Csipes Tamara, Kozák Danuta és Varga Ádám épp úgy, mint Kapás Boglárka, Olasz Anna, Kenederesi Tamás és Rasovszky Kristóf az úszósport, Márton Anna, Siklósi Gergely és Szatmári András vívósport, Szőke Alex és Lévai Tamás a birkózósport, Pupp Réka és Sipőcz Richárd a judosport, Kovács Sarolta és Marosi Ádám az öttusa, Pekler Zalán és Péni István a sportlövészet, Vas Kata Blanka a kerékpársport, Boros Viktória a súlyemelés, Patakfalvy Luca a taekwondo, Bragmayer Zsanett a triatlon, és Vadnai Benjámin a vitorlázó sport képviseletében.